Sittenkin Felix

20.48

Nimen antaminen lapselle ei välttämättä ole ihan niin helppoa, kuin voisi kuvitella. Nimi, jonka olet päättänyt antavasi ensimmäiselle pojallesi jo kauan sitten, on tietysti jo käytössä miehesi veljenpojalla. Fiksuna tyttönä olet miettinyt kakkosvaihtoehdon valmiiksi, mutta sitäkään ei voi antaa, sillä miehesi vanha kaveri on samanniminen, ja nykyään muuten narkkari.

Muita hyviä nimen hylkäysperusteita voivat olla esimerkiksi se, että nimi on jonkun puolitutun lapsen toinen nimi, eikä sitä voi tietenkään kopioida. Tai sitten jollakulla on samanniminen koira. Nimi voi aiheuttaa mielikuvan tietynlaisesta ihmistyypistä, tai omituisen mielijohteen maksalaatikkoon. Tai sitten lapselle tulisi joku tietty lempinimi, josta tulisi se mielijohde. Jotkut nimet ovat kauniita, mutta eivät silti vaan iske.

Kun esikoisemme syntyi, meillä oli kolme pitkän pohdinnan jälkeen hyväksyttyä nimeä. Kun sitten katselimme vastasyntynyttä poikaamme, hän ei vaan yksinkertaisesti näyttänyt Leonilta, Alvarilta tai Felixiltä. Kaksi kuukautta pohdimme nimeä, ja sillä aikaa tyypistä kasvoi sittenkin Felix. Kolmas nimi tuli isältä, ja toinen ihan vaan puskista.


Hiukan salaa harmittelen, ettei poikamme nimeksi tullut Alvar, jonka Harri sitten loppumetreillä hyllytti. Todellisuudessa Felix on kuitenkin Felix, enkä voisi kuvitella hänelle toista nimeä. Latinan kielessä Felix tarkoittaa onnellista - onnellinen pieni seikkailijamme.

Nyt pääsemme ja joudumme taas pohtimaan läpi ex-tyttöystävät ja -työkaverit, kissat, koirat ja serkut, joiden nimiä emme voi antaa tyttärellemme. Toiseksi tai kolmanneksi nimeksi tulee Annika, joka tulee äitini mukaan, mutta muuten olemme jälleen kaksi isoa kysymysmerkkiä. Ehdotuksia?


Ps. Yksiön asukas on ristitty Hulinaksi, kunnes toisin todetaan. Felixin "projektinimi" taas oli Jimi-Henrik. Millä nimellä olette kutsuneet tulevaa lastanne raskausaikana?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihana kirjoitus ja äärimmäisen kutkuttava aihe! Mä olen tehnyt nimilistoja yläasteelta lähtien - jonku verran maku on muuttunut vuosien mittaan. Tykkään kovasti kaikista noista kolmesta, jotka teillä pohdinnassa ollut. Vaan kyllä Felix on aivan nimensä näköinen. Meidän pampulalla oli monta "työnimeä", mm. vaapu ja mimosa. :) Nimen antaminen oli lopulta helppoa, sillä molemmille sopivia vaihtoehtoja löytyi vain tuo yksi ja toiseksi nimeksi tuli mummi-enkeli toinen nimi. Jännä nähdä millainen taisto käydään jos lapsia lisää siunaantuu. Helpottaisi ehdottelua jos olisi jotakin ääriviivoja, kerro nyt hiukan minkä tyylisistä tytön nimistä pidät(te) tai vaikka inhokkeja?! Jos meillä olisi tyttö tulossa ja saisin nimen ihan yksin päättää, niin se olisi varmaan Alisa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa vieläkin olla yhdessä vihkossa tallella yläasteaikainen nimilista! Mun mielestä hyvä nimi olisi sellainen, joka ei ole ihan jokaisella olematta liian erikoinen ja väkisin väännetyn kuuloinen, ja sen pitää myös sopia suomalaiseen suuhun. Tykkään omasta nimestäni tosi paljon, sillä se on harvinainen, mutta silti yksinkertainen. :) Jotenkin en myöskään osaa kuvitella kovin pitkää nimeä meidän perheemme jäsenelle.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Ei ole helppoa hommaa. Ulkomaiset nimet miellyttävät usein mun korvaa, mutta jotenkin tuntuisi hassulta antaa sellainen suomalaiselle lapselle. Esimerkiksi Milo olisi (mun mielestä) tosi kaunis nimi pojalle, mutta Suomessa se lausuttaisiin samalla tavalla kuin kirjoitetaan. Uskon myös että nimi vaikuttaa hiukan lapsen luonteeseen!

   Poista

Kiitos kommentista!

Subscribe