"Äitiys pukee mua"

9.47

Positiivinen raskaustesti alkoi aika äkkiä vaikuttamaan pukeutumiseeni. Erityisesti farkut alkoivat kiristää, ja pitkän aikaa olinkin kokonaan ilman, ennen kuin mieleiset raskausfarkut löytyivät. Varsinaisia raskausvaatteita oli vaikea löytää, sillä erikoisliikkeitä lukuunottamatta niitä myivät vain Stockmann ja H&M. Äitiyshousuja minulla oli muutamat, mutta yläosana käytin lähinnä venyviä trikoopaitoja. Koska laskettu aika oli tammikuussa, kuljin talven valtavassa valkoisessa toppatakissa.

Synnytyksen jälkeen en viihtynyt omassa kehossani ollenkaan. Raskauskilot lähtivät kyllä suhteellisen nopeasti, mutta olin jokaisesta ylimääräisestä kilosta todella turhautunut. Farkkuja minulla ei taaskaan ollut, ja kävin ostamassa Vero Modasta pari kertaa sopivat stretch-farkut, jotka jäivät kuitenkin äkkiä liian suuriksi. Myös monta turhautumisen hetkeä tuli käytyä vaatekaapilla läpi, enkä osaa sanoa montako kertaa rojahdin puolipukeisena lattialle ja kiukuttelin, etten lähde sitten mihinkään! (Laitetaan hormoonien piikkiin!)

Rintaliivit ovat sitten ihan asia erikseen. Raskausaikana oli koko ajan ostettava isompia ja isompia rintsikoita. Olin jo ennen synnytystä ostanut parit imetysliivit Hennesistä, mutta ne olivat käytössä ihan kamalia! Sivussa oleva metallituki ei pahemmin tukenut, vaan painoi kummastakin päästä kylkiä. Kappahlista löysin kivoja liivejä, tosin ilman toppauksia, eivätkä liivinsuojuksetkaan aina tunnu pysyvän asemissaan. Kesällä on tullut käytettyä kaikenlaisia olkaimettomia toppiviritelmiä, joita saa olla koko ajan nostelemassa.

Myös imetys on luonnollisesti vaikuttanut pukeutumiseeni, sillä julkisilla paikoilla ei kauheasti huvita esimerkiksi mekkoa ruveta kiskomaan ylös. Kun taas lähden johonkin ilman Felixiä, tuntuu että on pakko laittaa se mekko, kun on kerrankin mahdollisuus! Imettäjän luottovaatteita ovat löysä paita, jonka alle voi näppärästi sujauttaa vauvan lounastamaan, ja iso, kevyt huivi! 

Tässä vielä tyylinäyte yhden äidin viikonlopun juhla-asuista; kaksi aikuisen naisen juhlamekkoa, ja yksi imetysystävällinen lastenkutsuasu. Ja sitten tietysti Felixin juhla-asu, kun poika kävi ensimmäistä kertaa synttärivieraana.

 Musta mekko: Aventura, kultaiset kengät: Bianco, vyö: Sokos, rannerengas: Guess, valkoinen mekko: Zara
Neule: s.Oliver, toppi: motivi, shortsit: Zara, Felixin vaatteet: Kappahl
Pieni suloinen prinsessa täytti jo vuoden! 

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe