K niin kuin kirja

14.30

Jokin aika sitten kerroin ostaneeni vaihteeksi itselleni uuden kirjan, Toteuta 82 ideaa moderniin kotiin. Joku sitten pyysi, että kertoisin kirjasta vähän enemmän. Nyt on sen päivityksen aika, mutta ajattelin esitellä samantien muutaman muunkin sisustuskirjan kirjahyllystäni. Ei kai haittaa?

Akateemisessa kirjakaupassa tein pitkään valintaa toisessa kädessäni uusi ja ylistetty OK - Omin käsin, ja toisessa Toteuta 82 ideaa moderniin kotiin. Hintaa kirjoilla oli suurinpiirtein saman verran, mutta jostain syystä jälkimmäinen päätyi kassalle, ja OK jäi vielä mietintään. 

Kirjaan on koottu australialaisen Inside Out -sisustuslehden parhaimpia ideoita ja toteutuksia. Jokaiseen vinkkiin on arvioitu kuluva aika, lopputuloksen näyttävyys ja toteutukseen vaadittava taitotaso. Kirjassa on useita käyttökelpoisia ideoita. Monia pitäisi kuitenkin jonkin verran soveltaa, jotta ne olisivat minun makuuni, mutta onneksi ohjeet ovatkin helposti sovellettavissa! Tykkäsin paljon myös kirjan selkeästä ja tyylikkäästä typografiasta.
Kirjan uusi elämä on Jason Thompsonin kokoama teos, joka esittelee eri taiteilijoiden suunnittelemia sisustus- ja käyttöesineitä ohjeineen. Selailen kirjaa usein, mutta en ole vielä saanut mitään toteutettua, sillä vanhojen kirjojen paloitteleminen tuntuu jotenkin väärältä! Kirjan tekijä kuitenkin vakuuttaa, että tunne häviää pian, ja että vanhat kirjat ansaitsevat uuden elämän. Ehkä en osaa itsekään alkuun päästyäni lopettaa, sillä kirjan ohjeet ovat aika herkullisia! Monia niistä pystyisi hyvin soveltamaan myös lasten kanssa.
Ei siitä edellisen sisustuskirjan hankinnasta niin kauan olutkaan... K niin kuin koti löytyi Turun messuilta, joilla kävimme ilman suurempia ennakko-odotuksia vain siksi, että Harri oli saanut töistä lippuja. Kirja esittelee erilaisia sisustusratkaisuja, ja on ihan oikeasti järkeenkäyvää luettavaa ja hyödyllistä tietoa. Se on sisustuskirja jota voi oikeasti lukea, eikä vain katsella ihania kuvia. "Inspiroidu, nauti ja ihastu", lukee kirjan takakannessa. Kiitos kyllä!
Sinisiä ja valkoisia tiloja ja tunnelmia oli syntymäpäivälahja isältäni. Se on kirja, joka on omistettu kokonaan klassiselle väriyhdistelmälle, esitellen sen kaikki erilaiset sävyt perinteisistä astoista moderneihin kylpyhuoneen kaakeleihin. Tämän kirjan sisustusideat eivät ole tällä hetkellä käsieni ulottuvissa, mutta sen kanssa voi oikein hyvin viettää aikaa, inspiroitua ja haaveilla.
Tildan talossa kuuluu ehkä enemmän käsityö- kuin sisustuskategoriaan, mutta kuvitus on kaunista, tyttömäistä ja country-henkistä. Tilda-sarjaan kuuluu useampiakin kirjoja, ja tämä kyseinen opus on aika joulupainotteinen. Tätä on ihana selailla, vaikka haluaisi vain nähdä jotain kaunista. Ja voisihan sitä joskus koittaa jotain ommellakin!

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe