Banaanimuffinsit

12.11

Lapsena äiti alkoi ennen syntymäpäiviämme kyselemään, mitä haluaisimme, että juhlissa tarjottaisiin. Sekä minun että veljeni ensimminen vastaus poikkeuksetta oli "Banaanimuffinseja!" Muffinsit maistuivat aina kaikille, ja niiden päälle tehtiin aina keltainen tomusokerikuorrutus, ja ne viimeisteltiin tuttifuttirakeilla. Äiti sai ohjeen joskus ystävältään, ja minä sain sen myöhemmin äidiltä.

Tänään tein banaanimuffinseja kaverini tytön yksivuotissynttäreille. Itse muffinsit onnistuivat hyvin - onhan ohje aika yksinkertainen - mutta muffinsivuoat olivatkin yhtäkkiä loppu! Siinä pikaista kauppaan juoksemista harkitessani muistin, että olin ostanut Ikeasta silikonisia vuokia Felixin soseiden pakastamiseen. Voisi ehkä sanoa, että shoppailu pelasti päiväni. Koristelin muffinsit hiukan eri tavalla kuin äiti, ja päätin jättää osan myös varmuuden vuoksi koristelematta. Huomaa kyllä, ettei minulla ole mitään kokemusta minkäänlaisesta cupcake-koristelusta, mutta näillä mennään. Hyviltä maistuvat!


Tässä on banaanimuffinsien ohje:

150 g  margariinia tai voita
2 dl     sokeria
0,5 dl  fariinisokeria
2         munaa
3         ylikypsää banaania
5 dl     vehnäjauhoja
2 tl      leivinjauhetta
1 tl      soodaa
1 tl      inkivääriä
1 tl      neilikkaa
2 tl      kanelia
2 tl      vaniliinisokeria

1. Vaahdota rasva ja sokerit. Sekoita joukkoon munat.
2. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinaan.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita taikinaan.
4. Jaa taikina vuokiin ja paista 20 minuuttia 180 asteessa.

Siinä se. Nyt minulla onkin hiukan muuta puuhaa, ennen kuin lähden vauva kainalossa ja tupperware toisessa lastenkutsuille. Olenpas äitimäinen!

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe