Herkullinen Red Velvet Cake

23.30



Jos Felixiltä kysyy, mitä hän tahtoisi mieluiten tehdä, on vastaus suurella todennäköisyydellä "maalata" tai "leipoa kakkua." Siis ellei se ole kiukkuinen "en mitään!" Mutta Felix kyllä rakastaa leipoa, ihan vain jo sen tekemisen eikä pelkän lopputuloksen takia. Hän haluaisi muutenkin auttaa kaikenlaisissa kotitöissä, mikä tietysti on tosi hienoa, mutta joskus siitäkin avusta tekisi niin kovasti mieli - kumma kyllä - kieltäytyä.

Tällä viikolla me kuitenkin teimme kakkua, jota leivoimme jo kerran aikaisemmin Felixin synttäreille. Kakku oli ihan hitti, ja kaverit huikkailivat vielä ovella, että laita sitten ohje blogiin. No, postauksen toteutuksessa on vierähtänyt hetki, sillä en synttäreillä ehtinyt herkullisesta kakusta nappaamaan yhtäkään kuvaa ennen kuin se oli jo syöty, mutta nyt teimme ystävänpäivän kunniaksi parille kaverille tätä herkkua. Joten poimikaapa helppo ja herkullinen resepti talteen!

Kyseessä on siis Red Velvet cake, jonka ohjeen löysin ihan Arlan sivuilta. Yleensä mulla on kyllä hiukan tapana soveltaa näitä, ja usein jätän pois sellaiset raaka-aineet, joita meiltä ei kotoa löydy ja joita meillä ei muuten tule käytettyä. Arlan versiosta omani erosi siten, että tein ohjeesta gluteenittoman version, joka onnistui hyvin, mitä nyt kohosi vähän tuollaiseksi kuhmuraksi.

Mutta tosiaan, Arlan sivuilta löytyy alkuperäinen ohje, ja oma versioni tulee tässä:


Kakkupohja
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai/Pirkka)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl  piimää
  • 2 rkl punaista elintarvikeväriä

Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat ainekset keskenään ja vatkaa vaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon öljy, piimä ja elintarvikeväri. Voitele vuoka ja levitä pohjalle ja reunoille kookoshiutaleita - gluteeniton vaihtoehto korppujauhoille. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. 

Tuorejuustokuorrutus
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 125 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria 

Vaahdota voi ja tuorejuusto, lisää vaniljasokeri ja lopuksi mukaan tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun väliin ja päälle. Varoituksen sanana, gluteenittomat leivonnaiset ovat usein rakenteeltaan murustavampia ja helpommin hajoavia, joten kakun leikkaaminen vaatii hieman tarkkuutta. 

Kakku on aika makea, joten koristeena kannattaa käyttää raikkaita marjoja.

You Might Also Like

0 kommenttia

Kiitos kommentista!

Subscribe